“ Geluk zit ‘m in de kleine momenten!”
Het menselijk onvermogen tot ware liefde is in dit stuk van verschillende kanten belicht en er wordt met de tijd gespeeld. Het nu wordt afgewisseld met flash backs en scenes in de toekomst. Gaandeweg worden er geheimen ontrafeld en familierelaties blootgelegd. Dat betekent voor u schakelen en op uw qui vive blijven. Hoe leuk dat kan zijn zult u zeker ervaren.

Over de inhoud: 

We volgen de perikelen van de familie Schaafsma. De spil van de familie is Laura. Een dominante echtgenote en moeder. Zij maakt het haar mannen niet gemakkelijk.
Altijd heeft Laura achter de schermen haar man bij gestaan en samen hebben ze een bedrijf groot gemaakt. Gerard, de pater familias, heerst als een koning over zijn gezin en bedrijf. Dit alles heeft zo zijn invloed in het leven van hun zoons en aanhang.

De Schaafsma’s dineren of lunchen regelmatig in het familierestaurant Essa de Calvi van Ernesto Calvinu. Door de tijd heen volgen we de familieleden tijdens die etentjes. Het laatste familiediner ter ere van Laura’s verjaardag is de rode draad in het stuk. Onder al die etentjes komen de frustraties en hebbelijkheden aan de oppervlakte. De façade van succes en gezelligheid verbergt een wirwar van trauma’s leed en onuitgesproken wrok. Langzaam wordt duidelijk waarom het laatste familiediner zo rampzalig afliep.

Koesteren we onze geluksmomenten wel genoeg?!

Toneelgroep De Lybertijn is ontstaan uit improvisatiecursussen, die de spelers gevolgd hebben en bestaat uit een 8 tal enthousiaste mensen, die zich met hart en ziel inzetten om elk jaar een spetterende voorstelling neer te zetten. Elke keer zoeken we weer een andere draai of invalshoek.

Spelers:
Ruud Licht, Marieke Sanders, Wouter Steiner, Madelon van der Meulen
Wim van Gorkum, Jeroen ten Brink, Kelly Brusche

Souffleuse en styling/make up: Britt Sleebos,
Regie en productie: Lydia Looije, Licht /geluid: Edward Phillippo

Aanvang : 20:00
Entree : 10 Euro
reserveren via
lydialooije@online.nl

Locatie: Studio Lybertijn
Stationsstraat 22 1 hoog
Amstelveen