De hele maatschappij is al honderden jaren gericht op snelheid, functioneel zijn, status, productiviteit, rijkdom en is naar buiten toe gericht. Er is ons geleerd om alles op een manlijke manier te doen, te denken, ons te gedragen en daar zijn we ons heel vaak niet van bewust. Het bewandelen van de weg van rust en stilte, het gevoelsleven, meer tijd nodig hebben , innerlijke rijkdom ipv uiterlijke rijkdom, wijsheid van binnen uit is de vrouwelijke weg. Als we die niet kunnen volgen neemt ons hoofd het over. We hebben een solide basis in onszelf nodig.

De moeite nemen om regelmatig naar binnen te keren, je terug te trekken, te mediteren, samen met andere vrouwen zijn en delen draagt bij tot innerlijke heelwording. Je spirituele zelf krijgt dan voeding van binnenuit en kan groeien. Juist door een rijke innerlijke gevoelswereld. Een gedachte is geen gevoel. Van projectie naar buiten toe naar innerlijke doorgronding. Andere vrouwen kunnen als spiegel functioneren. Hierbij gaat het niet om perfectie en macht maar natuurlijkheid en authenticiteit. Geen discipline en training maar de weg van het water…, de weg van stilte, meditatie, verbondenheid met mede zusters, de weg van de liefde, nieuwsgierigheid, zachtheid, compassie en mededogen.

Zolang wij vrouwen nog niet stevig in onze vrouwelijkheid zijn gegrond, onze fijngevoeligheid en intuitie echt in ere hebben hersteld zullen we onze zuivere intuitie niet echt goed kunnen laten werken voor ons. Zelfrespect, rekening houden met ons zelf zodat de liefde groeit waardoor je meer in balans zult zijn en de innerlijke kracht groeit vanuit een stevig gegrond zijn in ons bestaan.

Deze dag stimuleert je om jezelf te eren, jezelf te zijn zonder daar moeite voor te hoeven doen. Waarin je opgetild wordt en gevoed wordt door je naar binnen te richten.

Zondag 11 Februari “De vrouwelijke weg” een dag voor vrouwen
10.30 – 16.30
Investering: € 65.-